top of page
Tag-Fluff&stuff.jpg

merkbescherming® 

Welk risico loop je?

Gebruik van je merknaam, handelsnaam of venootschapsnaam  (ter kwader trouw) door een derde partij of een concurrent. 

Hoe helpen wij?

Een merk is een teken dat door een onderneming gebruikt wordt om de producten en diensten te identificeren. Op deze manier kan de consument een onderscheid maken tussen de producten en diensten van andere ondernemingen. Een merk is dus een teken dat verschillende vormen kan aannemen zoals een kleur, een afbeelding, een  slogan, een logo of een woord. 

Alpha registreert je woordmerk en/of logo in de Benelux en Europa. Je zal je merk in de toekomst gebruiken voor bepaalde goederen en diensten. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste klassen en subklassen voor een optimale bescherming van je merk. 

Wil je graag naast je merknaam ook je idee of concept beschermen voor je onderneming? Lees dan zeker alle informatie op onze website.

Bescherming

Een merk is het intellectuele eigendomsrecht dat je een monopolie geeft op een naam of logo, voor bepaalde waren of diensten. Zodra je merk geregistreerd is beschik je over exclusieve rechten op de naam of logo. Dit exclusief recht geldt voor 10 jaar en kan na verloop van dit termijn steeds verlengd worden. In tegenstelling tot het auteursrecht geldt het merkenrecht dus niet automatisch of zonder formaliteiten. 

Beschikbaarheid

Benieuwd of je merknaam nog beschikbaar is ? Neem contact op met Alpha voor een gratis check van je merk. Wij onderzoeken of er gelijkaardige of identieke namen bestaan in Benelux of Europa.

Prijzen merkbescherming

Kennismakingsgesprek 30 min             vrijblijvend

Juridisch advies 60 min                                 € 150            

Merkregistratie  vanaf                                   €1600

  • Kennismakingsgesprek

  • Merkencheck                              

  • merkonderzoek

  • merkregistratie

  • 10 jaar geldig

   tarieven excl BTW

bottom of page