top of page
coffee 01.jpg

bescherming
auteursrecht

Welk risico loop je?

Plagiaat/onrechtmatig gebruik van je creatieve werken, afbeeldingen of NFT's  zonder dat je hiervoor toestemming gegeven hebt.

Hoe helpen wij?

Het auteursrecht of copyright is het uitsluitende recht dat een auteur verkrijgt omdat hij maker is van een creatief werk. Alleen hij kan beslissen over elke vorm van reproductie. Hoewel het vandaag heel gemakkelijk is om creatieve werken online te delen, moet steeds de toestemming van de auteur gevraagd worden. Ben je fotograaf, ontwerper of artiest? Dan ben je maker en beslis je zelf over het auteursrecht van je werken. In geval van onrechtmatig gebruik van je auteursrecht kan Alpha voor jou optreden. Als artiest of creatieve ondernemer ben je vaak ook zelf je brand. Vergeet dus zeker niet je merk of ontwerpen te beschermen om plagiaat te voorkomen.

Bescherming

Een auteursrecht ontstaat automatisch en zonder formaliteiten wanneer je werk voldoende origineel is. Het recht vervalt 70 jaar na overlijden van de auteur of artiest. Daarna kan iedereen het werk vrij gebruiken. Een manier om je auteursrecht te beschermen is via een I-depot. Dit is een wettelijk bewijsmiddel dat je idee of creatie voorziet van een datumstempel. Op deze manier kun je aantonen dat je eerste bent en je idee al bestond op een bepaalde datum.

Prijzen bescherming auteursrecht

op aanvraag                                                                                                                                  

   

                                                                                                 

bottom of page